Смак: Фруктова кислинка, вершкове тіло. У післясмаку сухофрукти. Тропічні фрукти, ноти лимона і груші.
Характеристики:
Склад - 100% арабіка
Ступінь обсмаження - фільтр
Спосіб обробки - митий
Регіон - Кордильєри Ель Бальзамо, гірський пояс Сальвадора
Висота зростання - від 1500 м
Походження: Комерційне виробництво кави почалось у Сальвадорі в 1850-і роки. Скоро вона стала найпоширенішою культурою в країні. Держава навіть звільняла від податків тих фермерів, які займалися вирощуванням кави. До 1880 року Сальвадор став займати четверте місце у світі серед постачальників кави. Не дивлячись на спад виробництва та експорту через війну 1980-х років кавова індустрія тільки виграла. Сьогодні у Сальвадорі вирощують кавові дерева на насичених мінералами вулканічних ґрунтах з гарним дренажем. В країні збереглося надзвичайно багато дерев спадщини бурбон, що дають 68% всього врожаю.
Кавова ферма оточена бальзамічними деревами, які створюють ідеальний мікроклімат та тінь для вирощування кави. Під фермою також є водосховище, яке забезпечує водою всі кавові плантації.