Смак: Делікатна цитрусова кислотність, квітковий мед, нотки марципану. У післясмаку карамель і темний ром.
Характеристики:
Склад - 100% арабіка
Ступінь обсмаження - еспресо
Спосіб обробки - митий
Регіон - м. Сан-Маркос, регіон Копан, Гондурас
Висота зростання - 1400 м
Походження: Гондурас Сан Маркос - це класика. Кава прийшла з регіона Гондураса Копан. Це одна з головних кавових областей країни, а також місце, де зберігається частина історії Майя. Саме там знаходяться Руїни Копана - те, що залишилося від великої цивілізації.
Назву Сан Маркос кава отримала від назви міста Сан-Маркос на заході Гондураса. Це місто розташовано в долині, а кава вирощується на схилах гір. В цьому регіоні знаходиться найвища точка Гондураса - гора Мередон, відома своїм вулканічним грунтом. Гори, вкриті хмарами, вулканічний грунт та помірний клімат сприяють найкращому визріванню кавових зерен.
Кава має класифікацію SHG (Strictly High Grown), оскільки її вирощують на висоті більше 1400 м. Тропічні дерева, що ростуть поруч, захищають плантації від прямих сонячних променів.