Смак: Винна кислотність, стигла вишня, молочний шоколад. У післясмаку прянощі та чорний чай.
Характеристики:
Склад - 100% арабіка
Ступінь обсмаження - еспресо
Спосіб обробки - митий
Регіон - Коста-Ріка
Висота зростання - від 1350 м
Походження: Каву завезли в Коста-Ріку з Куби у кінці 18 століття. Виявилось, що високі схили, насичений мінералами грунт та субекваторіальний клімат - чудова суміш факторів для вирощування кави гарної якості, не навантажуючи кавові дерева добривами та пестицидами. Ще одна унікальна особливість умов вирощування - холодні альпійські ночі. Завдяки їм кавові зерна дозрівають дуже повільно, тому встигають увібрати з вулканічного грунту всі необхідні мінерали та насититися фруктовими ароматами. Каву у Коста-Ріка в основному збирають вручну. Завдяки митому способу обробки інтенсивна гірчинка пом’якшується, що створює збалансований профіль смаку.
Абрівіатуру SHB (Strictly Hard Bean) використовують для опису найкращих кавових зерен, які вирощують у Коста-Ріка на висоті від 1350 м над рівнем моря.